Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Jag har funderat på en lågpriskrog"

Publicerad: 23 januari 2009, 08:38

Igår presenterade stjärnkrögaren Melker Andersson sitt recept för att möta lågkonjunkturen: Halva priset på maten tre dagar i veckan.


Ämnen i artikeln:

Melker Andersson

Melker Andersson. Foto: Resumé

Rea-kampanjen fick stort genomslag i medierna igår. Och det märks redan tydligt.
– Det har ringt betydligt fler och bokat bord. Jag har inte riktigt kunnat mäta än, men det har mottagits väl, säger Melker Andersson.

Vad har reaktionerna blivit. Det är onekligen ett annorlunda erbjudande?
– Det har varit enbart positivt. Folk tycker att det är bra att man agerar nu när tiderna är bistrare. Även från kollegor i branschen har kommentarerna varit positiva.

Du funderar inte på att starta en lågpriskrog på heltid?
– Jo, det har jag faktiskt gjort i flera år. Det fanns sådana tankar när jag startade Kungsholmen, men lokalen var inte riktigt rätt. Det bygger på att man har en riktigt stor lokal.
– Det vore kul att erbjuda en kvalitetsprodukt till ett lägre pris, där man använder lite andra råvaror och satsar mer på volym.

Kommer du att förlora pengar på rean?
– Vi får ju bara in hälften så mycket. Men det hänger på hur mycket bokningar vi får in. Fast även om det blir fullt kommer det nog vara svårt att gå på plus. Samtidigt hoppas jag att vi kommer nå lite nya kundgrupper.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Melker Andersson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.