Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Jag har inga problem med henne som person"

Publicerad: 18 november 2010, 15:34

I maj bråkade de öppet i tv och häcklade varandra i Roast på Berns. Nu syns de skrattandes ihop i MQ:s nya julkampanj – Cecilia Frode och Petra Mede. – Det där med Roast på Berns var ett jobb. Det har fått så stora proportioner. Jag har inga problem med Petra som person, säger Cecilia Frode till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Petra Mede

Idag gick MQ:s nya julkampanj upp.

Cecilia Forss, Cecilia Frode och Petra Mede är trion som i år frontar kampanjen.

Ett något speciellt val kan tyckas; i maj tidigare i år gick Cecilia Frode hårt ut i Roast på Berns mot just Petra Mede. Mede svarade hårt tillbaka både i programmet och i andra mediala sammanhang dagarna därpå.

– Jaså det där, det har blivit så uppblåst. Hela det där var bara ett jobb, precis som jobbet för MQ.

Men hur var det att stå modell?

– Jag ställer i vanliga fall inte upp på modelljobb, och jag gjorde det här för att jag tycker det är kul att bli fotograferad.

Det var också roligt att för en gångs skull vara mig själv och inte gå in i en roll.

Kan du tänka dig ställa upp i liknande sammanhang?

– Ja, jag kan tänka mig att ställa upp i liknande sammanhang, det beror på vad det är för uppdrag. Men jag vill inte jobba som fotomodell heltid, jag kan tänka mig att ha det som extraknäck. Min profession är skådespeleri.

I reklamsammanhang har du synts relativt lite, jämfört med din modellkollega Cecilia Forss, kan det slå tillbaka på henne tror du?

– Det kan göra det. Men samtidigt kan det ge jobb. I hennes fall får nog hon en hel del jobb just på grund av ICA-Cindy rollen.

– Jag vill egentligen helst inte synas i reklamsammanhang, inte i Sverige i alla fall.

Det kan nog vattna ur ens varumärke och man kan bli förknippad med en roll alltför mycket. Jag tror inte, som skådespelare, att det är så bra att synas i reklamsammanhang för mycket, det är risk att bli för exponerad, säger Cecilia Frode.

Hon säger också att hon har en lite alternativ modesyn.

–    Jag är lite anti-mode. Om alla går i täckjacka, kan jag gå och köpa en ful toppluva istället. Jag har ofta på mig motsatsen mot mode. Men jag har också koll på mode.

Vad har du härnäst på agendan?

– Nästa uppdrag blir en turné med teateruppsättningen ”En stjärt på himlen”

Däremellan ska jag försöka klämma in ett filmjobb, men jag kan inte säga mer än så.   


Se det omtalade klippet med Cecilia Frode och Petra Mede nedan:

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Petra Mede

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.