Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Jag hoppas bli Hollywoods nye hunk”

Publicerad: 22 maj 2010, 10:24

Filmklassikern Åsa-Nisse står inför en nyinspelning. Rollistan är imponerande. Och även reklambranschen har kommit med på ett hörn: Flickorna Larssons Patrik Larsson. – Det ska bli jätteroligt. Jag hoppas bli Hollywoods nye hunk efter detta, säger han.


Ämnen i artikeln:

Flickorna LarssonPatrik Larsson

Patrik Larsson. Foto: Björn Elgstrand

Nyheten om nyinspelningen av Åsa-Nisse på filmduken kom i veckan. Inspelningen är i juni och juli i Trollhättan och rollistan är fullproppad med stora komiker. Kjell Bergkvist blir 2000-talets Åsa-Nisse, hans fru Eulalia görs av Ann Petrén, vapendragaren Klabbarparn spelas av Michael Segerström och hans äkta hälft Kristin gestaltas av Sissela Kyle.

I ensembeln trängs även många andra kända komiker. Och det var det som gjorde att Patrik Larsson, till vardags kreatör på Flickornas Larsson, tackade ja till den lilla rollen som ”en tysk man i Knohult med militärisk ordning i trädgården” redan innan han sett manus.

– Det är ju jätteroliga komiker med, så jag tänkte att det där måste man ju bara vara med på. Dessutom tror jag att det är dags för en ny Åsa-Nisse nu, säger han till Resumé.

Patrik Larsson känner manusförfattarna Henrik Dorsin och Rikard Ulvshammar sedan tidigare tv-samarbeten.
– Jag tror Henrik Dorsin trodde att jag skulle bli en rolig tysk och att det var därför de ringde och frågade.

Hans relation till Åsa-Nisse är ”som många andra svenskars i min ålder”:
– Det är vad man så på tv till ostmackorna och oboyen när man kom hem efter skolan.

Men rookie på vita duken är han inte. Patrik Larsson har förörjt sig som skådespelare innan han började i reklambranschen. Han har både spelat teater och medverkat i flera filmer, som Älskar, älskar inte och Smådeckarna.

För ungefär tio år sedan hamnade han som kreatör på Forsberg & co genom att han var med i en reklamfilm för Aftonbladet de gjorde. Sedan dess har han varvat jobbet som kreatör på Forsbergs och senare Flickorna Larsson med att vara skådespelare och stå upp-komiker.
– Men det har mest handlat om humor. Jag känner inget sug efter Norén-dramer. Humor och reklam passar bra ihop. Jag trivs med att kombinera de två bitarna, säger han.

Det senaste året har Patrik synts i SVT-programmet Morgonsoffan med Petra Mede och David Batra och Cirkus Möller i TV4. Eftersom han jobbar heltid på Flickorna Larsson och stå-uppar på Stockholmsklubbar tre till fyra gånger i månaden jagar han inte skådespelarjobb utan tar ställningar förfrågningar han får. Men det får gärna bli fler film- och tv-jobb framöver säger han. Och nu kan alltså det riktigt stora genombrottet stå för dörren.

Blir det en storsatsning på skådespelarkarriären nu?
– Jag hoppas Hollywood ringer och jag slår igenom något så fantastiskt, säger Patrik Larsson, med klart ironisk ton.
– Nu ska Alexander Skarsgård känna att han får konkurrens och ge mig kontraktet som Hollywoods nye hunk!

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.