Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Jag känner mig välsignad"

Publicerad: 20 augusti 2008, 07:24

Reklamskolan Berghs får se sig om efter en ny rektor. William Easton blir chef för Tensta Konsthall. – Jag känner mig välsignad som får möjlighet att arbeta på en av Sveriges mest spännande platser för  samtidskonst och kultur, säger han.


William Easton blir chef för Tensta Konsthall.

William Easton, som arbetat på Berghs i totalt tolv år tog över som rektor efter Manne Schagerström hösten 2005. Nu går Easton vidare och blir ny chef för Tensta Konsthall. Han tillträder sitt nya chefsjobb den 1 oktober och efterträder därmed Pernilla Luttropp.

– Tensta Konsthall har de senaste tio åren utvecklat ett fantastiskt och internationellt utställningsprogram som varit gränsöverskridande och utmanande. Konsthallen har också gjort uppsökande program och utbildningar som varit helt unika, så att  få bygga vidare på detta måste vara ett av de bästa jobb man kan tänka sig, säger Easton som gjorde klart med sin nya arbetsgivare i somras.

Till Resume.se säger Easton att han kommer att sakna Berghs. Samtidigt tycker han att det var dags att hitta nya utmaningar nu när Berghs "är på topp och har gjort sitt bästa ekonomiska resultat någonsin".

William Easton har undervisat i konst, design, reklam och filosofi på högskolor i Sverige, USA, Storbritannien, Kanada och Polen i över 20 års tid. Han har också  varit curator, konstnär och författare.

Easton är utbildad vid Slade School of Fine Art i London, Chicago Art Institute samt även vid Whitney Museum Independent Study Program i New York.

Vem som efterträder Easton som rektor för Berghs är oklart.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.