Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

"Jag lovar att titta på deras mappar"

Publicerad: 26 maj 2009, 13:03

Ett lejon mot jobb? Nja. Nicke Bergström, cd på Farfar, lovar i alla fall att titta igenom de två israeliska kreatörernas mappar i Cannes. – Det här med utpressning verkar bli allt vanligare, konstaterar han.


Ämnen i artikeln:

FarfarNicke Bergström

Nicke Bergström.

Nicke Bergström fick redan för ett par veckor sedan beskedet att det försvunna lejonet skulle kunna vara återfunnet.
– Vi fick ett mail, men visste inte riktigt vad vi skulle tro. Det är inga killar som vi har koll på sedan tidigare, säger han.

Någon förklaring till hur de hittade lejonet har han heller inte fått.
Nu lovar  i alla fall Nicke Bergströmatt ta kontakt med duon Roy & Yossi. Han är åtminstone imponerad av deras kreativa förmåga när det gäller jobbansökningar.
– Jag tänker föreslå att vi träffas i Cannes och att jag tittar igenom deras mappar. Sedan får vi se vad som händer, säger han.  

Risken för att inte skulle vara ”äkta vara” bedömer Nicke Bergström som liten:
– Det är ganska lätt att kontrollera eftersom vårt namn är graverat i priset, säger han.

Även om den här jobbansökan ”tar priset” i dubbel bemärkelse är Nicke Bergström inte ovan vid kreativa övertalningsförsök från personer som vill jobba på byrån.
– Vi får rätt många förfrågningar. Tyvärr har vi svårt att ta emot alla eftersom vi själva måste jobba också.
–För några år sedan skickade någon en stor tårta till oss som vi mumsade i oss utan att närmare tänka på vem som var avsändaren. För en tid sedan reste sig en av våra medarbetare upp och frågade om vi någonsin fick den där tårtan. Nu visade det sig alltså att han kvalificerat sig på egna meriter, och vi behövde inte skämmas för att satt i oss tårtan.

Han konstaterar också att ”utpressning” blivit vanligare:
– Jag ska träffa en student från Berghs för intervju. Hon har lovat att då lämna tillbaka ett champagneglas som hon plockade med sig när hon besökte oss under festen runt Eurobest.  Vi måste kanske bli bättre på att låsa in våra tillhörigheter, helt enkelt

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

FarfarNicke Bergström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.