Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Jag ser ju ut så här”

Publicerad: 2 april 2014, 07:57

Sean Erikssons bild bredvid JC-kampanjens.

Foto: Sean Eriksson och JC/Fredrik Etoall.

I går rapporterade Resumé om att en person som inte haft något med fotograferingen av den uppmärksammade JC-kampanjen att göra, fått gratulationer för den. Nu svarar modellen Erika Linder på händelsen.


JC-kampanjen, där modellen Erika Linder fotograferats som både tjej och kille, har hyllats sedan den släpptes tidigare i våras. Fotograf är Fredrik Etoall.

När Resumé kontaktade Sean Eriksson i går uppgav han att fotat liknande bilder i en testplåtning, ett år före kampanjen släpptes, med samma modell. Han hade sedan sökt jobb hos Fredrik Etoall, men inte fått något.  

– Det är 20 personer som gratulerat mig till kampanjen, trots att jag inte ens fotat den, sa Sean Eriksson till Resumé i går.  

Resumé försökte i går nå modellen Erika Linder, som nu svarar på händelsen i ett mejl.  

Eleonore (Säll, marknadschef på JC) hittade mig på Instagram där vi fick kontakt och bollade idéer. Jag har gjort svartvita bilder med skinnjackan utomlands flera gånger för att det är så jag ser ut. Sen att Fredrik Etoall var den som plåtade JC var en ren slump, skriver hon.  

Erika Linder uppger att hon jobbat på samma sätt i tre års tid.  

– Min look är och har alltid varit en skinnjacka med samma frisyr. Det hela känns mer som "min personliga stil är någon annans idé", skriver hon.  

Hon uppger att hon själv styrt upp testplåtningen, där hon tog på sig egna kläder och var sig själv.  

– Utan sminkös och stylist plåtades jag som jag ser ut i dagliga livet. Vad folk inte verkar fatta är att jag ser ut så här. Jag är inte kvinnligt klädd för fem öre. När jag för tre år sedan började jobba i branschen som "kille" var det just på grund av min skinnjacka och DiCaprio-hår, skriver Erika Linder.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.