Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

”Jag vill gå in i ett bolag och göra en förändringsresa”

Publicerad: 28 augusti 2013, 20:42

Elin Bäckman.

Foto: Pressbild/Acne

Som Resumé skrev i går slutar Elin Bäckman som vd på Acne Advertising – en roll som hon haft sedan 2009. För Resumé förklarar hon varför – och berättar vad hon vill göra nu.


Resumé rapporterade i går att Elin Bäckman väljer att sluta på Acne Advertising. Hon efterträds av Jesper Ander.

Varför slutar du?

– Jag kände mig helt enkelt efter drygt fyra år       på Acne redo för en ny utmaning, säger Elin Bäckman.

Hur har din tid varit som vd? Beskriv Acnes resa under den               tiden.
– Otroligt spännande, rolig och utmanande! Jag       är mycket stolt över det vi åstadkommit tillsammans och att vi       idag är en bättre och större byrå med ett starkare erbjudande än       när jag tog över.

Vad ska du göra nu?
– Jag vet inte. Det enda jag uteslutit är att ta       en förvaltande roll. Jag vill gå in i ett bolag och göra en       liknande förändringsresa som den vi gjort på Acne.

Vad har du för drömmar och framtidsmål?
– Jag hoppas att jag ska hitta ett nytt jobb där       jag kan använda mina erfarenheter av förändringsarbete,       turn-around och strategisk marknadsföring. I eller utanför       Sverige.

Acne Advertising har brutet räkenskapsår och omsatte 48,4 miljoner  kronor senaste räkenskapsåret  - att jämföra med 38,5 miljoner kronor  året dessförinnan.

Resultat efter finansnetto sjönk dock från drygt 4,4 miljoner kronor till 3,5 miljoner kronor.

Acne  Advertising hade 17 personer anställda, vilket var en ökning från tolv  personer i förhållande till det föregående räkenskapsåret.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.