Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jaguar-reklam förbjuds – för farlig

Publicerad: 26 juni 2014, 14:06

Sportbilstillverkaren Jaguar har fått rött ljus av brittiska Advertising Standards Authority, ASA, för hela fyra reklamfilmer.


Ämnen i artikeln:

JaguarASADaily Mail

Den brittiska motsvarigheten till Reklamombudsmannen, RO, har fått in klagomål där man anser att filmerna glorifierar fart och uppmuntrar till farlig bilkörning, enligt Expressen som refererar till Daily Mail.

Jaguar har lagt in en text i filmerna som informerar om att reklamen spelades in med professionella förare på avstängda vägar. Man uppmuntrar också till att alltid respektera hastighetsgränserna. Det hjälper dock inte.

ASA delar anmälarnas uppfattning och menar att reklamfilmerna fokuserar på fart samt att man kör på ett sätt som skulle ses som olagligt i Storbritannien – man kryssar mellan körfält och kör över heldragna linjer i en tunnel.

Två bilar kör också sida vid sida i varsitt körfält. Filmerna avslutas med frågan – "hur levande är du?".

Daily Mail utesluter inte att reklamen kan gynna Jaguar eftersom sportbilstillverkaren har skapat en hel kampanj med budskapet: "It´s good to be bad".

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

JaguarASADaily Mail

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.