Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

JC:s nya byrå: ”Jobbar på som vanligt”

Publicerad: 31 oktober 2013, 15:31

Carl Unger, vd Volontaire.

(UPDDATERAD) Problemtyngda klädkedjan JC ska säljas av ägarna RNB. Nyligen valde de Volontaire som ny byrå, men de har inte hört talas om några förändringar på grund av ägarbytet. – Vi jobbar på som vanligt, säger vd Carl Unger.


Ämnen i artikeln:

VolontaireCarl Unger

Igår kom nyheten av RNB planerar att sälja klädkedjan JC till en ännu okänd aktör. I dag står det klart att köparen är Denim Island Group med Gordon Wu som ägare och bas i Kina.

Under flera år har JC haft stora bekymmer, och som en konsekvens skrev ägarna nyligen ned värdet på varumärket med 260 miljoner kronor. I samband med att kvartalsrapporten släpptes igår aviserades också att 21 JC-butiker, varav 14 i Sverige, ska stängas.

Nyheten om försäljningen kommer kort efter att klädkedjan valt ny reklambyrå. Resumé rapporterade nyligen att Volontaire vann uppdraget efter att först ha vägrat ställa upp i en idépitch. Istället presenterade de byråns filosofi och metoder, vilket fick JC att fastna direkt.  
– Utan att Volontaire visste om det prickade de av nästan samtliga upphandlingskriterier genom sin metodik. Kort därefter bestämde vi oss för att ställa in den planerade pitchen, eftersom vi kände att vi redan hittat det vi letat efter, sade Sofia Björkman, marknadschef för JC.  

När det nu står klart att det blir förändringar i ägarledet hos nya kunden är Volontaires vd fåordig.  
– Jag har inte hört något överhuvudtaget, säger han.

Vad tror du kommer att ske?
– I och med att de är börsnoterade kan jag inte spekulera i det.

Fram tills dess att andra besked ges kommer byrån att fortsätta arbetet enligt plan, meddelar Carl Unger.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

VolontaireCarl Unger

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.