Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

JC ställde in pitch – väljer Volontaire

Publicerad: 21 oktober 2013, 11:47

Johan Kikas, account director på Volontaire

Volontaire blir JC:s huvudbyrå i Sverige och Finland. Detta trots att man tackade nej till kundens inbjudan till idépitch. Nu ska byrån ska skapa djupare band mellan klädkedjan och dess kunder genom handlingsbaserad kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Volontaire

Det senaste året har JC genomgått ett stålbad som krisåtgärd för de tuffa ekonomiska utmaningarna man har ställts inför. För att bli tydligare har företaget bytt namn till Jeans Company och tagit in nya nyckelpersoner.

I våras bestämde sig JC för att gå ut i en pitch för att hitta en byrå som kan ta vara på den befintliga "Jeans for all"-plattformen och samtidigt tänka innovation kring idé- och kanalval.

– Vi blev mycket glada över att bli kontaktade av JC. Men samtidigt har vi bestämt oss för att inte längre delta i idépitcher. Istället föreslog vi en fördjupad diskussion om vår metodik och eventuella samarbetsformer, säger Johan Kikas, Account Director på Volontaire i ett pressmeddelande.

Byrån lade fram sin metodik, som strävar efter att skapa engagemang hos de människor företagen vill nå, med hjälp av kulturellt relevanta handlingar och aktiviteter.

– Utan att Volontaire visste om det prickade de av nästan samtliga upphandlingskriterier genom sin metodik. Kort därefter bestämde vi oss för att ställa in den planerade pitchen, eftersom vi kände att vi redan hittat det vi letat efter, berättar Sofia Björkman, marknadschef för JC i en kommentar.

Som strategisk huvudbyrå för all kommunikation i Sverige och Finland ska Volontaires tillsammans med JC vidareutveckla det kommunikativa uttrycket så att det blir mer långsiktigt, hållbart och i högre grad uppmärksammas.  Första uppgiften blir att skapa en ny kommunikationsplattform som planeras bli klar i början av nästa år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Volontaire

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.