Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

JCDecaux:s pris för Stockholms central: 4,5 miljoner

Publicerad: 6 mars 2013, 15:51

4,5 miljoner per år exklusive elförbrukning. Så mycket betalar JCDecaux för avtalet med Trafikverket om reklamytorna på Stockholms central. Något överraskande deltog också tidningen Metro i anbudsgivningen.


Ämnen i artikeln:

TrafikverketVisual ArtMetro

Resumé rapporterade nyligen att JCDecaux vann kontraktet med Trafikverket om reklamytor vid spåren och i gången under perrongerna vid Stockholms Centralstation.

Kontraktet gäller i ett år med en möjlig förlängning på ytterligare ett år.   Enligt det pressmeddelande som JCDecaux skickade ut ska de sätta upp 100 stadsinfotavlor med 300 eurosizeskyltar.

Placeringen är strategiskt viktig eftersom runt 200 000 människor passerar här dagligen. Med andra ord skapar man här ett stort antal potentiella kontakter. Uppenbarligen var kontraktet viktigt för bolaget, som de senaste åren har tappat viktiga avtal med SL, Jernhusen och Swedavia. De vann nämligen med de högsta anbudet.

JCDecaux erbjöd Trafikverket 4,6 miljoner kronor per år för kontraktet, enligt upphandlingsunderlaget som Resumé har tagit del av. Näst mest erbjöd Jernhusen Media med 3,6 miljoner kronor per år. De driver och säljer sedan tidigare på de övriga reklamytorna vid centralstationen.

Det tredje anbudet i upphandlingen sticker ut: tidningen Metro valde gjorde ett försök att ta hem kontraktet. Men anbudet var i sammanhanget alldeles för lågt. Tidningen var bara beredd att betala cirka 280 000 kronor inklusive elkostnader.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TrafikverketVisual ArtMetro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.