Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jens B Nordström: ”Krigsförklaring från TV4”

Publicerad: 23 april 2014, 14:08

TV4-profilen Jens B Nordström ser TV4:s stora neddragning av lokal-tv-verksamheten som ett steg i en riktning där mediehuset närmar sig MTG och SBS Discovery. Han ser också TV4:s planer på en utflyttning av verksamheten som en ren krigsförklaring mot svenska politiker – det vill säga om att det är ett verkligt hot.


Ämnen i artikeln:

Jens B Nordström

Resumé kunde tidigare idag avslöja att TV4 överväger att flytta verksamheten utomlands om politikerna minskar reklamtiden.

Bakgrunden  är TV4:s beslut om att lägga ned stora delar av lokal-tv-verksamheten –  140 av 165 tjänster försvinner – har retat upp politikerna i  konstitutionsutskottet, KU, och att hotet om minskad reklamtid har dykt upp på nytt.

TV4-profilen  Jens B Nordström ser bolagets eventuella flyttplaner som en ren  krigsförklaring mot svenska politiker.  Det vill säga under  förutsättning att TV4 verkligen menar allvar med det hela.

– Jag  inledde min TV-karriär på TV3 Direkt och då satt vi på Gärdet och sände  från Storbritannien. Så det skulle också kunna bli en ren kosmetisk  förändring från TV4:s håll för att komma runt reklamreglerna, säger Jens  B Nordström.

Han tycker ändå att det är lite svårt att avgöra om det är reellt hot TV4 kommer med eller om det bara rör sig om vapenskrammel.

–  Diskussionen om varför TV4 måste ha massa begränsningar när inte  konkurrenterna har det har alltid förts. Man kan nog ändå konstatera att  Bonniers värde av statliga konstruktioner har minskat under året, säger  Jens B Nordström.

Han tycker att TV4 ger  intrycket av att bolaget bedriver något slags  spel gentemot politikerna och  är tveksam till om TV4 gör verklighet av  planerna.

– Det kan vara så  att man testar debatthöjden för att  få politikerna att vika ned sig. Man  kan känna en viss cynism från TV4  om det verkligen är på det viset,  säger Jens B Nordström.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Jens B Nordström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.