Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jesper Hiro till Ridley Scott

Publicerad: 25 augusti 2009, 15:25

Callboys regissör Jesper Hiro har skrivit på för Ridley Scott Associates, RSA. Han jobbar just nu i London med sin första film: Sonys storsatsning på PSP-spelet Invizimals som  lanseras på engelska marknaden i höst.


Ämnen i artikeln:

Callboy

Jesper Hiro håller på med sin första film för RSA.

Det var i början av sommaren som Jesper Hiro skrev på för RSA.
I Sverige tillhör Jesper Hiro produktionsbolaget Callboy, som i övrigt består av regissörerna Max Vitali, Nils Ljunggren, Måns Månsson och producenten Mattias Colden.

Jesper Hiro har bland annat belönats med Silverägg för Hyresgästföreningen som han regisserade tillsammans med Max Vitali.

När Jesper Hiro tidigare arbetat i London har han tillhört Stink.
– Jag hade jobbat för dem i London ett par år när RSA kontaktade mig. Det kändes som det var rätt läge för en förändring. Brittiska marknaden har varit stillastående under en längre tid, säger Jesper Hiro.  

Han jobbar redan med första uppdraget för Ridley Scott: Sonys storsatsning på spelet Invizimals som ska ta marknadsandelar av Nintendos handkonsol DS.
– Invizimals ska ta PSP till nästa dimension bland konsolspelen. Idén bygger på att skapa mycket mer interaktivitet i spelet, och överföra spelet till verklighetens närmiljö med hjälp av bland annat  en kamera. Användarna går på monsterjakt med kameran. Slutresultatet blir en blandning mellan Pokémon och Ghostbusters. Det är rätt bisarrt, faktiskt, säger Jesper Hiro.

Och vad är storyn i filmen?
– Det är en historia om två barn som jagar monstren i sitt eget hus, ungefär som ett par ghostbusters. Vi håller på att leta efter miljöer i förorterna just nu. Det är en del 3D-arbete som drar ut på tiden. Filmen blir klar om en månad – tidigast.

Var ska filmen visas?
– I första hand Storbritannien, men jag tror också att den ska visas i andra europeiska länder.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Callboy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.