Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jimmy Connors stödjer Reportrar utan gränser

Publicerad: 3 april 2014, 15:25

Öljätten Heineken har inlett ett samarbete med over 40 välkända individer från sport-, nöjes- och konstvärlden för att få fram ett antal unika posters som ska auktioneras ut för stödja den icke-vinstdrivande organisationen Reportrar utan gränser.


Ämnen i artikeln:

HeinekenWieden+Kennedy

Heineken drivs av en övertygelse att gränsöverskridande samarbeten gör det möjligt för människor att få ut det mesta av livet.

Heinekens  posters omfattar alltifrån tenninslegendaren Jimmy Connors till en  isländsk fårfarmare som ger sig in i en aktiv vulkan för att skapa ett  legendariskt konstverk.

Hela serien finns tillgänglig på  Tumblr-webbplatsen och visar också hur vissa posters skapats. Här är ett  exempel just Jimmy Connors-postern “The one that played fire tennis  against Jimmy Connors”.

Heinekens posters säljs via ett inbyggt eBay-verktyg. Här kan man lägga bud fram till den 13 april.

–  Vi uppskattar de globala äventyr som varje poster har genomgått I sin  förvandling till ett unikt konstverk…Tack så mycket för stödet Heineken,  säger Christophe Deloire, generalsekreterare på Reportrar utan gränser i  en kommentar.

Heinekens posters ska även ställas ut på en rad  platser i Amsterdam efter det att auktionen är avslutad, vilket bland  annat inkluderar Hollands moderna konst- och designmuseum Stedelijk.

–  Legendariska posters är en av våra fräscha idéer som kommer naturligt  från att man lever varumärket varje dag, säger Sandrine Huijgen, global  kommunikationsdirektör på Heineken i en kommentar.

Wieden+Kennedy Amsterdam ligger bakom kampanjen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

HeinekenWieden+Kennedy

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.