tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jocke Jonason lämnar AWB

Publicerad: 13 maj 2015, 14:23

Jocke Jonason

Foto: Yasmine Winberg

Joakim Jonason lämnar jobbet som partner och creative director på AWB. Han påbörjar nu ett nytt projekt, men är förtegen om planerna.

Ämnen i artikeln:

Joakim JonasonAWB

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I januari förra året flyttade reklambyråprofilen och grundare Joakim Jonason hem till Sverige efter många år utomlands. En prestigevärvning för pr-byrån AWB.  Joakim Jonason var med och grundade den legendariska reklambyrån Paradiset tillsammans med Stefan Öström och Björn Rietz 1990. Byrån blev en maktfaktor inom svensk reklam under tio års tid och som creative director rattade Joakim Jonason Diesel-kontot och "Succesful living" kampanjen som rubbade Levi's dominans på jeansmarknaden.  

Som creative director på AWB har han bland annat varit med och tagit fram den uppmärksammade utomhuskampanjen för Svanen. Men nu lämnar Joakim Jonason pr-byrån.

– Det dök upp ett nytt projekt som inte passar i den gamla formen. Det här är en bra lösning för både mig och AWB. Tiden på byrån uppfyllde mina förväntningar och har varit lärorik, men det dök upp andra projekt som inte passar formatet, säger Joakim Jonason som i dagsläget inte vill precisera vad projektet handlar om.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev