Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Johan Almquist ny vd på Grow

Publicerad: 1 februari 2013, 08:14

Johan Almquist ny vd, tidigare vd:n och styrelseordföranden Joakim Uebel, Elsa Victorin, Niclas Engsäll, Marte Alvfalk, Thomas Sandell,Thomas Sandell, Ulf Sandberg och Andreas Rosenlew.

Grow som enligt Komms årliga rankning är Sveriges ledande varumärkes- och designbyrå knyter till sig Johan Almquist som ny vd och partner. Han har tidigare varit global marknadsdirektör på Electrolux och har tidigare även varit grundare av den svenska verksamheten och Nordenchef för TBWA.


Ämnen i artikeln:

Grow

Sedan starten 2003 har Grow tagit ett helhetsgrepp – dels i arbetet med ett kreativa genomförandet inom design, kommunikation och innovation, men även inom strategi, med en kombination av varumärkes- och affärsutveckling .

– Vi har haft en ledande position under våra snart 10 första år – nu vill vi utveckla vår förmåga ytterligare för att behålla initiativet och driva branschen framåt. Johan Almquist är en av få nordiska marknadsförare som både har erfarenhet av en ledande global roll i en multinationell organisation och även som entreprenör i byråbranschen. Dessutom har han drivit omfattande marknads-, varumärkes- och innovationsarbete i en traditionellt produktions- och säljdriven verksamhet. Han kommer att öka kapaciteten i vår egen utveckling samt i våra kundrelationer, säger  Andreas Rosenlew en av grundarna och managing partner.

Johan Almquist har tidigare varit global varumärkes- och marknadsdirektör på Electrolux – en av Grows långvariga kunder.

– I min tidigare roll på Electrolux har jag haft den unika förmånen att arbeta med de främsta varumärkes-, design-, kommunikations- och innovationskonsulterna runt om i världen – inklusive Grow som global
huvudpartner. Min uppfattning är att Grow är det enda varumärkesfokuserade konsultföretaget i Norden som håller världsklass. Det som också lockar mig är att Grow är den mest internationella aktören i Norden, med medarbetare av 15 olika nationaliteter och 80% internationella uppdrag med kunder från och utanför Norden. Jag ser fram emot att använda mina erfarenheter för att bygga vidare från denna starka position, säger Johan Almquist.

Johan Almquist blir ny vd och Managing Partner från den 1 April. Den nuvarande vd:n Joakim Uebel övergår till rollen som arbetande styrelseordförande och Managing Partner, med fokus på ekonomi och expansion.

Nuvarande styrelseordföranden Andreas Rosenlew fortsätter som en av tre Managing Partners, med ökat fokus på att leda det internationella strategiska och holistiska erbjudandet.

Grow´s partnergrupp inkluderar även de övriga grundarna Ulf Sandberg och Thomas Sandell, samt Elsa Victorin och Niclas Engsäll. Marte Alvfalk fortsätter som vice vd och utgör med Johan Almquist och Joakim Uebel kärnan i den operativa ledningen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Grow

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.