Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Johan Elmander i prisbelönad reklam

Publicerad: 18 november 2009, 08:52

Mobiento guldjublade i natt på MMA Global Awards i Los Angeles. Återigen vann den Stampen-ägda mobilbyrån pris den prestigefyllda tävlingen. Landslagsstjärnan Johan Elmander är delaktig i framgången.


Ämnen i artikeln:

Mobiento

Johan Elmander. Foto: Rickard Kilström.

MMA Global Awards är den största internationella tävlingen för mobilföretagen.

Mobiento var nominerat för femte året i rad och har vunnit två gånger tidigare: 2006 för en kampanj för H&M, och 2007 för kampanjen ”Mobilsupporter” för Läkare Utan Gränser.

– Mobiento är det enda företaget i världen som varit nominerat alla år sedan starten 2005. Det är vi riktigt stolta över, säger Per Holmkvist, vd och grundare, Mobiento.

Den här gången vann Mobiento guld i kategorin ”Display” för kampanjen ”adidas - Soccer Stars in Your Pocket”. I kampanjen, som lanserades i maj, följde streetkonstnären Simon Silverberg Johan Elmanders liv som fotbollsproffs i Bolton i en videodagbok för mobilen och webben. Mediabyrå var Carat och byrå för webbdelen av kampanjen var The Viral Company.

– Så otroligt kul att vi försvarar vår plats som en av världens bästa mobilbyråer! Nu blir det fest!, säger Mobientos Sverigechef Emil Salonen, kundansvarig för Adidas. Han tog emot priset på galan i natt.

Tillsammans med Initiativ Universal Media, IUM, var Mobiento även nominerat för kampanjen ”Happy Hour” för Coca-Cola.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Mobiento

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.