Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Johan Öhlin lämnar Le Bureau

Publicerad: 1 april 2008, 14:30

Delägaren och projektledaren Johan Öhlin lämnar Le Bureau. Idag gör han sin första dag som ny vd på Frankenstein.


Johan Öhlin lämnar LeBureau. Istället blir han vd på Frankenstein. Foto: Hanna Teleman

Johan Öhlin har gjort en lång karriär i den svenska reklambranschen. Han började på Intellecta, gick Beckmans och hamnade sedan på Hall & Cederqvist, som ad. På Hall & Cederqvist träffade han Claes Kjellström som han bildade team med.

De båda gick sedan vidare till TBWA. Johan Öhlin blev projektledare istället för ad. Han jobbade med både SBAB och Alkoholkommittén, två kunder vars reklam blivit rikligt belönade de senaste åren.

Han blev sedan en av grundarna till LeBureau, som startades av avhoppare från TBWA. Johan Öhlin är också delägare i Le Bureau, som han nu lämnar.
– Jag är sugen på en ny utmaning. Frankenstein är en superspännande byrå. Dessutom känner jag både Pontus Frankenstein och Cilla Winbladh sedan tidigare.

Frankenstein är en byrå som går lite utanför de traditionella ramarna för en reklambyrå. Bland annat ligger byrån bakom inredningen av Pontus Frithiofs nya krog.
– Det finns också en blandning av svenska och internationella uppdrag. Bland annat har Frankenstein jobbat tillsammans med Great Works för Absolut.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.