Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Johan Renck regisserar Messi

Publicerad: 2 april 2014, 12:20

Messi i den nya reklamfilmen.

Fotbollsstjärnan Leo Messi har en av huvudrollerna i en ny reklamfilm från Pepsi Max, regisserad av Johan Renck, tidigare känd som Stakka Bo. I dag rullas filmen ut i hundra länder.


Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Det är filmen "Now is what you make it" som Johan Renck regisserat.

– Johan Renck är en av de skickligaste regissörerna som finns och utmanar konventionerna. Att han som svensk, tillsammans med isländske Stony, får sätta ett avtryck i Pepsi globalt gläder såklart oss på PepsiCo i Norden, säger Sofia Gullholm, marknadschef på Pepsi i Norden.

Förutom Argentinas lagkapten Leo Messi medverkar fotbollsstjärnor som Robin van Persie, David Luiz, Sergio Ramos, Sergio Agüero, Jack Wilshere. Sångerskan och producenten Janelle Monáes gör en egen version av David Bowies hit Heroes.

– Det är en hypnotiserande film som förenar oss alla, på gatan och på fotbollsplanen, i en hyllning till nuet, säger Leo Messi i en kommentar.  

Johan Renck har tidigare regisserat åt artister som Madonna, Suede, Robbie Williams, The Knife och Robyn. Han har även regisserat avsnitt i tv-serien The Walking Dead och Breaking Bad.

Handlingen utspelar sig i Rio de Janeiro, var det isländska Youtube-fenomenet Stony visar vägen genom staden.  

I samband med lanseringen av reklamfilmen släpps en interaktiv version på webben med extra scener.

– Vi försöker erbjuda våra konsumenter något mer än bara en reklamkampanj. Vi har tidigare förenat fotbollen och konsten i projektet The Art of Football, och nu gjorde tekniken det möjligt att låta våra fans vara en del av handlingen, säger Sofia Gullholm.

180LA är kreativ byrå.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Johan Renck

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.