Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Johnér köper bildbyrå

Publicerad: 9 december 2016, 15:46

Johnér Bildbyrå köper upp Scandinav Bildbyrå. Båda varumärkena lever vidare var för sig.


Efter att Johnérkoncernen köpt upp Scandinav Bildbyrå finns nu 300 av de bästa svenska fotograferna och över 300 000 svenska bilder i att tillgå för de båda bolagens kunder.
Josef Rönnquist har under många år drivit Scandinav Bildbyrå och byggt upp en mycket fin verksamhet. Scandinav kompletterar Johnér Bildbyrå med sitt genuina bildspråk. Det utbud vi nu erbjuder den skandinaviska och internationella marknaden är världsunikt, säger Agneta Johnér, styrelseordförande på Johnér, i en kommentar.

Bildbyråbranschen är pressad på grund av det stora gratisutbudet av bilder som finns på nätet. Men Johnér har fortsatt visa lönsamhet tack vare sitt premiumbetonade erbjudande. Omsättningen uppgick till 20 miljoner år 2015. Scandinavs omsättning 2015 var 7 miljoner.
– Johnér är ett av få företag som fortfarande levererar vinst i en bransch där prispressen är enorm. Med förvärvet av Scandinav kan vi växa och ännu bättre tillgodse behoven hos bildköpare som är trötta på klichéfyllda bilder, säger Mårten Johnér, vd.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.