Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jollyroom döms till miljonvite för fuskrea

Publicerad: 29 december 2020, 14:12

Foto: Unsplash

Trots ett interimistiskt förbud från Patent- och marknadsdomstolen fortsatte Jollyroom att marknadsföra flera produkter med uttryck som ”Gäller så långt lagret räcker”. Nu döms de till att betala tre miljoner kronor i vite.


Ämnen i artikeln:

E-handelMarknadsföring

Nyligen beslutade Patent- och marknadsdomstolen att e-handlaren Babyshop riskerar miljonvite om de ertappas med missvisande reor igen. Beslutet togs efter en stämningsansökan från konkurrenten Jollyroom

Men nu har även Jollyroom hamnat i blåsväder efter en falsk nätrea, något som Dagens Juridik uppmärksammat. Detta efter att Konsumentombudsmannen i februari 2019 lämnat in en stämningsansökan till Patent- och marknadsdomstolen, efter att Jollyroom brutit mot ett tidigare interimistiskt förbud från 2018. Det tidigare förbudet har satt stopp för nätbutiken att marknadsföra varor avsedda för barn med uttryck som ”SALE” i kombination med en procentsats eller uttryck med motsvarande innebörd, så länge produkterna inte sålts under en begränsad tid och priserna inte var väsentligt lägre än ordinarie priser för motsvarande varor. 

Nu slår Patent- och marknadsdomstolen fast att Jollyroom har marknadsfört produkter i strid med det interimistiska förbudet. Överträdelsen gäller fyra särskilt ganskade varor. Enligt domslutet ska Jollyroom nu betala vite på tre miljoner kronor till staten, och bolagets yrkande om ersättning för rättegångskostnader avslås. Domslutet fastställs av Patent- och marknadsöverdomstolen.

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

E-handelMarknadsföring

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.