lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jon Dranger till DDB

Publicerad: 1 september 2010, 06:50

Farfar-profilen Jon Dranger lämnar Garbergs efter bara ett år. Istället går han till DDB där han blir ”head of digitals”. – Vi tycker han passa som hand i handske, säger Andreas Dahlqvist, cd på DDB, påtagligt stolt över rekryteringen.

Ämnen i artikeln:

FarfarDDBGarbergs

UF

Ulrika Fjällborg


Jon Dranger, fd. Farfar-profil.

Jon Dranger gick från Farfar till Garbergs för ungefär ett år sedan. Då hade han varit på byrån i nio år, i princip sedan Farfar startade. På garbergs har han jobbat med kunder som Fortum, Svenska Spel och Nordnet. Han var också med och pitchade in Samsung till Garbergs så sent som i våras.

Men i juni lyckades DDB rekrytera honom.

– Han har en extremt intressant profil. Vi letar efter kreativitet som inte nödvändigtvis är formaliserad som reklamuttryck, säger Andreas Dahlqvist.

Jon Dranger känner det som ett erbjudande han inte ville tacka nej till.

– Jag har träffat Andreas tidigare och vi har pratat om att göra något ihop. Då har det inte passat, men nu kunde jag inte riktigt låta bli. Även om jag trivs bra på Garbergs, säger han.

– DDB har gjort en så spännande resa och är ett så innovativt företag. Det känns som de fick sitt genombrott med Rolighetsteorin.

Enligt Niclas Melin, vd på DDB, ska Jon Dranger jobba som digital strateg och kreatör med alla DDB:s stora kunder för att se till att de får ut mesta möjliga av sina digitala satsningar.

– Han ska se kundernas digitala behov och säkerställa att byrån kan tillfredsställa det, säger Melin.

Jon Dranger har en bakgrund på KTH och frilansade som digital kreatör i mitten av 90-talet. Mellan 1996 och 1998 var han delägare och en av drivkrafterna i Furturniture. Sedan jobbade han på det amerikanska tv-bolaget CBS med att utveckla deras olika webbprojekt. Det var samtidigt som Farfar-grundaren Nicke Bergström satt på MTV och gjorde tv-grafik. Och planerade Farfar tillsammans med Matias Palm-Jensen. Nio månader efter att farfar startat anslöt Jon Dranger.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev