Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jonas Franks poster efter hatbrottet i Malmö

Publicerad: 10 september 2013, 11:00

Jonas Franks poster.

Hatbrottet i Malmö där en pappa och hans ettårige son överfölls på en bro har väckt förfäran och avsky. Nu har Jonas Frank, ad på Saatchi & Saatchi, gjort en antirasistisk poster med anledning av händelsen. – Som jag gjort tidigare med Pussy Riot, så är min kreativitet ett sätt att personligen jobba med min ilska över det inträffade, säger Jonas Frank till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Jonas Frank

Jonas Frank har tidigare gjort affischer som svar på hemska och odemokratiska samhällshällshändelser.

Han är väldigt upprörd över gårdagens nyhet om misshandeln av pappan och dennes lille son på en bro över Hyllievångsvägen i Kroksbäck i Malmö. Nu har han gjort en affisch som han hoppas får spridning.

– Som det ser ut så var det ett rasbrott. Jag känner mig så hjälplös och ledsen över vart vi i Sverige är på väg, säger Jonas Frank.

– Som jag gjort tidigare med Pussy Riot, så är min kreativitet ett sätt att personligen jobba med min ilska över det inträffade. Vi måste få ett kärleksfullare klimat i Sverige.

Han menar att samhällsutvecklingen är djupt oroande.

– Jag  känner mig väldigt räddare nu i Sverige än i till exempel New York och  London. Ska vi behöva ha det så? Det var inte så bara för några år  sedan.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Jonas Frank

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.