Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jonas Sjövall flyttar hem – går till ANR

Publicerad: 20 december 2007, 10:52

Jonas Sjövall, som i augusti flyttade till Amsterdam för att jobba på AKQA med Martin Cedergren, flyttar hem till Göteborg. Han börjar på ANR där han ska tillföra digital kompetens till byrån.


Jonas Sjövall, hemvändare som går till ANR i Göteborg. Foto: Björn Elgstrand

Jonas Sjövall flyttade till AKQA i Amsterdam i augusti. Han rekryterades dit av Martin Cedergren som han jobbat med under många år på Forsman & Bodenfors i Göteborg. Tillsammans skulle de jobba med byråns Nike-konto.

Nu står det klart att Sjövall flyttar hem till Göteborg, för att börja på ANR efter årsskiftet. Formellt blir hans första arbetsdag den 7 januari.

– Jag har trivts väldigt bra i Amsterdam men det känns ändå rätt att flytta tillbaka, säger Jonas Sjövall till Resume.se.

Varför går du inte tillbaka till Forsman & Bodenfors?

– När jag har pratat med ANR så har det känts väldigt spännande, att starta något nytt. Det har varit mer intressant än att gå tillbaka. Jag ska jobba som ad med flera olika kunder, mediaoberoende.

Men du ska väl framförallt bygga upp digitalt tänk på byrån?

– Jag har ju erfarenheter från webben som kan vara intressanta för dem. Men jag är inte bara digital, för mig är det roligast att berätta en historia. Där är webben en perfekt arena men historien kan också berättas genom film och print, eller vid lägerelden.

Jonas Sjövall ska stärka ANR:s digitala kompetens och få byrån att ta det digitala steget. Han säger det inte själv men blivande chefen Joakim Brinkenberg är tydlig med vilket uppdrag Sjövall får:

– Han är en väldigt duktig ad med en specialitet, det är webben. Vi har flera uppdrag och kommer att få fler som kräver digital kompetens, då måste vi stärka oss på det området. Och han är en av dem som kan göra detta. Men han ska inte vara just webb-ad utan ad på flera uppdrag, säger Joakim Brinkenberg.

Sjövall ska också ingå i ett kreativt råd tillsammans med Olle Nordell, cd på Stockholmskontoret, och Håkan Larsson som är cd i Göteborg.

Läs mer: Cedergrens första rekrytering

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.