Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Julmusthjälpen för en bättre värld

Publicerad: 27 november 2012, 06:15

Kooperation Utan Gränser stödjer bostadskooperativet Vecinos Paraiseños i Honduras, där Sara Gonzalez och de andra 120 medlemmarna byggt sina egna hus.

Foto: Kooperation Utan Gränser.

Julmust kan bidra till en bättre värld. Det är budskapet när HSB och Kooperation Utan Gränser i dag inleder en kampanj för att samla in panten från säsongens julmust-flaskor.


Ämnen i artikeln:

HSB

Julmust är svenskarnas mest populära dryck under julen. Varje jul  dricker svenskarna 35 miljoner liter julmust, enligt Sveriges  Bryggerier. Totalt tillverkas under ett år cirka 50 miljoner liter must.

– Varje jul dricker vi svenskar julmust med ett pantvärde om uppåt 70  miljoner kronor. Bara en bråkdel av det kan ge ett bättre liv för  tusentals människor i fattiga delar av världen. Nu hoppas vi på stöd  från hela landet för att göra det möjligt, säger Anneli Rogeman, vd på  Kooperation Utan Gränser i en kommentar.

Idén kommer ursprungligen från en HSB-medlem som tröttnade på att hennes  grannar slängde flaskor och burkar i den vanliga återvinningen och bad  fastighetskötaren att sätta upp en behållare för pantflaskor.

Under namnet Julmusthjälpen tar nu HSB och Kooperation Utan Gränser idén  vidare till HSB:s 550 000 medlemmar. Personer som vill hjälpa till lite  extra uppmanas att bli pantambassadör. De ansvarar för att samla in  pant från grannarna under årets julmustsäsong.

Pantambassadören som samlar in mest pant per boende får besöka ett av Kooperation Utan Gränsers biståndsprojekt.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

HSB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.