Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Jurymedlemmar missnöjda – fick bo långt utanför Cannes

Publicerad: 23 juni 2016, 18:01

En del jurymedlemmar placerades i Antibes på grund av Fotbolls-EM.

Foto: Skärmdump/Google Maps

Flera jurymedlemmar bodde i Antibes under festivalen, en halvtimmes lång bussfärd från Cannes. Det har fått några av dem att ilskna till.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2016

Under veckan har Resumé varit i kontakt med flera jurymedlemmar från olika länder som irriterat sig på hur logistiken kring deras vistelse i Cannes har skötts.

Det är inte alla jurys som har drabbats, men medlemmarna i några av kategorierna har fått bo i Antibes och inte i Cannes. Därifrån har de fått ta bussar in till Cannes. Det har stulit tid från både sömn och juryarbete, vilket är en stor anledning till irritationen. Dessutom har det hänt att bussarna varit upp till 45 minuter sena, vilket orsakat ytterligare irritation.

– De har misslyckats totalt i hanteringen av de jurypersoner som fick bo utanför Cannes. Det är första gången de stationerar människor utanför staden, och det har de inte kunnat hantera. Vem som helst med lite eventerfarenhet hade gjort ett bättre jobb. Många av jurymedlemmarna är väldigt arga, säger en person som vill vara anonym.

INGO:s cd Josefine Richards satt med i juryn för Direct. Hon tillhör inte den arga skaran, och led själv inte någon skada av logistiken.

– Jag tycker snarare att det sammanförde oss i gruppen. Vi fick tid att snacka, lära känna varandra och ha det trevligt, säger hon men medger samtidigt att hon önskar att framtida jurys ska få bo i Cannes och inte i Antibes.

Hon fortsätter:

– Jättemånga i min jury var upprörda, men jag har varken tid eller lust till att tänka några negativa tankar härnere.

Terry Savage är ordförande för Cannes Lions. Han förklarar boendeproblematiken så här:

– Anledningen till att en del personer fått bo i Antibes är att många av hotellrummen här i Cannes är upptagna på grund av Fotbolls-EM.

Han betonar att de är fullt medvetna om situationen och har bett jurymedlemmarna om ursäkt.

– Tyvärr fungerade inte heller bussarna så bra, det vet vi. Den här lösningen var verkligen inte perfekt, men vi har försökt så gott vi kunnat. Vi förstår verkligen jurymedlemmarnas irritation. Det här kommer inte att vara ett problem nästa år.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2016

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.