Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kabinpersonal i kampanj för egna företaget

Publicerad: 22 januari 2008, 09:49

Fly Nordic använder den egna personalen i sin senaste kampanj som startade i måndags. Sara Gustavsson, marknadschef på Fly Nordic, berättar varför. – Vi gör en stor satsning på Europa med nya destinationer och sänkta priser och vilka kan bättre förmedla att vi gör Europa tillgängligt för alla än vår omtyckta personal.


Förra våren lanserade Fly Nordic en stor kampanj med komikern Christin Meltzer i huvudrollen. Nu kommer nästa stora kampanjsatsning. Denna gång är det den egna personalen som lyfts fram. Enligt flygbolaget har personalen fått mycket positiv kritik i företagets egen kundundersökning vilket är anledningen till att Fly Nordic nu låter flygvärdinnorna föra fram kampanjbudskapet.

– Det är ju dom som tillför det där lilla extra som andra bolag med vår prisbild inte alltid kan erbjuda, säger Sara Gustavsson.

Kampanjen, som kommer att gå brett i Sverige, är framtagen av Fly Nordics reklambyrå Scholz & Friends. Kampanjen kommer att synas på stortavlor utomhus, i tunnelbanan, i dagspress och på webben. Detta backas även upp av kampanjmaterial i anslutning till flygplatser.

Bilderna, på kabinpersonal med höjda nävar, är fotograferade i flygplans- och flygplatsmiljöer. Målet är att få fram känslan ”upp till kamp”. Enligt Scholz & Friends ska bildspråket och grafiken visa att Europa nu är tillgängligt för alla oavsett bakgrund och inkomst.

Läs även: Christin Meltzer ska lyfta Fly Nordic

Fly Nordic

Byrå:  Scholz & Friends
 Arbetsgrupp: Kay Höök projektledare, Arvid Svanvik ad, Edwin von Werder copy, Gabriella Wollo produktionsledare, Malin Westerlund produktionsledare webb, Stefan Nuth grafisk formgivare, Helena Modéer originalare
Foto: Henrik Halvarsson

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.