Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kalldusch för Komm – nomineringarna avslöjade

Publicerad: 28 mars 2012, 10:01

Jessica Bjurström, vd för Komm.

Foto: Sören Andersson.

I dag – en dag innan Guldäggsvernissagen äger rum – har nomineringarna redan avslöjats. Dagens Media bröt mot embargot sedan någon på tryckeriet av misstag skickat ut nomineringsbilagan en dag för tidigt. – Det är klart det känns surt. Det känns som att någon ställde in julafton, säger Jessica Bjurström, vd på Komm.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2012Jessica Bjurström

TM

Tero Marjamäki


Imorgon torsdag var det tänkt att guldäggsnomineringarna skulle presenteras på Komms Guldäggsvernissage.  

Men, i dag onsdag har redan nomineringarna avslöjats. Anledning: någon på tryckeriet som handhar bilagan skickade ut den av misstag, tillsammans med Dagens Media till prenumeranter.

– Det finns stunder i livet när det känns som att jobbet är ens eget kött och blod, och när det gäller Guldägget är det just så. Just nu är vi otroligt ledsna här på förbundet.  

– Jag kan nästan inte förklara hur det känns. Men det är klart det känns surt. Det känns som att någon ställde in julafton. Den lust och förväntan som man byggt upp inför imorgon har gått ur en lite.  

– Men samtidigt måste man skratta åt det, även om vi är gråtfärdiga här på kansliet.

– Jag tror det var många som blev förvånade i morse när de fick bilagan såhär i förtid.

Trots att bubblan nu spruckit, säger Jessica Bjurström att man ska göra allt för att för att hålla stämningen uppe.

Kommer ni att vidta åtgärder mot tryckeriet?
– Jag vet inte, just nu känns det som sekundär aktivitet. När det är den mänskliga faktorn som slår till går det nästan inte att göra något. Det är inget som blir bättre av att vi skäller. Nu jobbar vi på att informera och stötta alla berörda.

Tror ni att färre kommer till vernissagen nu?
– Nej, jag tror folk kommer ändå. Det är en förfest till guldägget, men det är klart, det var en mycket starkare krydda när man också först då kunde ta del av de nominerade.  

– Men nu kavlar vi upp armarna, festglädjen försvinner inte för det, vi har också flugit in internationella talare som kommer sätta guldkant på tillställningen.

Fredrik Svedjetun, chefredaktör på Dagens Media, beklagar det inträffade.

– Det är mycket olyckligt.  Vårt tryckeri har fått tydliga instruktioner om när och hur bilagan ska  distribueras, men tydligen har det ändå skett en miss där.

– Jag förstår verkligen att Komm är upprörda. Vi kan bara lägga oss  platt och be Komm och alla andra inblandade parter om ursäkt. Sedan för  vi en dialog med Komm om vad vi kan göra för att  kompensera dem.

Så hur delades nomineringarna ut i år? Av 1060 bidrag tog sig 101 vidare.  Forsman & Bodenfors är i topp med 23 nomineringar, följt av DDB med 11, Åkestam Holst med 10, Saatchi & Saatchi 7 och Garbergs 7.

– Så det kan kanske till och med blir skumpa nu på morgonen hos vissa byråer, avslutar Jessica Bjurström.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev