Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kampanj: ”Min son kan inte leva i Trumps värld”

Publicerad: 11 oktober 2016, 11:55

Efter Donald Trumps hån mot funktionshindrade kommer en kampanjfilm en republikansk mamma som bytt sida.


Ämnen i artikeln:

Presidentvalet 2016Hillary ClintonDonald Trump

Det var i november förra året som Donald Trump hånade den funktionshindrade New York Times-reportern Serge Kovaleski. Nu kommer en känslomässig kampanj för Hillary Clinton med Jennifer Kohn, en republikansk mamma med en autistisk son, i huvudrollen.

"Det är inte ovanligt att autistiska barn flaxar med händerna. Så när jag det" (säger hon och hänvisar till klippet där Donald Trump flaxar med händerna för att håna funktionshindrade, "var det hel diskvalificerande. Jag är republikan. Men det här valet är mycket större än vilket parti man röstar på. Min son Max kan inte leva i Trumps värld. Så jag byter parti och röstar på Hillary. Jag håller inte alltid med henne. Men hon är vettig, smart och kan lösa problem. Jag vill kunna säga till mina barn att jag gjorde rätt sak när det verkligen betydde något."

Den nya reklamfilmen är en av fyra som innehåller republikaner som tänker rösta på Hillary Clinton. De började sändas i går.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.