Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kampanj vill göra det lättare att amma offentligt

Publicerad: 10 oktober 2013, 09:04

Den internationella amningssymbolen

Studieförbundet Sensus kampanj "Amma här" ska göra det lättare att amma offentligt, lanseras med skyltar, klistermärken och Youtube-video


På nio caféer, bibliotek och andra offentliga lokaler har det dykt upp en skylt som visar att det är okej att amma offentligt.

Kampanjen är ett initiativ taget av det nationella projektet Amningskurs för blivande föräldrar, driven av Sensus i samarbete med Amningshjälpen och finansierad med medel ur Allmänna Arvsfonden och av
Region Skåne.

– Vi vill göra det enkelt för kvinnor att amma, även offentligt, säger Anouk Jolin, projektledare för kampanjen. Vi kan se att färre kvinnor ammar sina barn och det ser vi som ett folkhälsoproblem.

Materialet till kampanjen, skyltar och klistermärken, kan beställas gratis från "Amma här" och kampanjen ska pågå i minst ett år.

I samband med att de första skyltarna kom upp har det också lanserats en Youtubevideo.

– Det är en helt ny variant av den som gjordes i våras, säger Anouk Jolin. Den var en variant på Gangnam Style, men det visade sig att vi inte hade rättigheterna till den, så vi gjorde en ny version med helt ny musik.

Både den nya och den gamla versionen kan beskådas här nedan.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.