Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kampanjen som ska få sommarturisterna att välja Ving

Publicerad: 18 december 2014, 13:54

Skärmdump från Vings film i sommarkampanjen

Imorgon drar Ving igång sin stora reklamkampanj inför nästa sommar. Kampanjen sätter ljuset på bredden av resmål som Ving erbjuder och har gått på export till Vings systerföretag i Europa.


Julhelgerna är den absolut viktigaste försäljningsperioden inför sommaren för resebolagen. Här får många svenskar tid att planera för kommande semestrar och bestämma vart man ska resa sommaren 2015.

I morgon fredag är startskottet för Vings kampanj som därefter pågår ända in i mars. Filmer har två olika format, 15 och 30 sekunder, och vänder sig till både vuxna och familjer.

– Vi har skapat en integrerad kampanj som visar att vi har resor till både klassiska charterresmål och många andra resmål utanför charterprogrammet. I filmen som vänder sig till familjer lyfter vi Vings familjekoncept Sunwing Family Resorts, säger Claes Pellvik, marknadschef Ving i ett pressmeddelande och fortsätter:

Webben är Vings huvudkanal för kampanjen och  filmer, stortavlor och annonser ska skapa trafik till Ving.se där besökarna får mer information om researrangörens erbjudanden.

Sommarkampanjen lanseras i 13 länder, bland annat i England, Tyskland, Belgien och Holland.   Vings inspirationsmagasin Vings Värld är också en del i kampanjen och kommer ut efter nyår fullspäckat med information om Vings nyheter till sommaren. Magasinet finns även i en version för iPads.

Filmerna kommer att visas hela vintern i TV4:s kanaler. Printannonserna kommer därefter att visas efter nyår i DN, GP, Sydsvenskan, SvD samt i lokalmedia på regionala orter från vilka Ving har flest regionala avresor(Örebro, Växjö, Norrköping, Uppsala, Umeå, Luleå och Jönköping).  

Utomhuskampanjen startar också den i januari och går både regionalt och lokalt. Vings filmer visas även på YouTube med start den i morgon.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.