Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kampanjen som ska lansera Google Home i Sverige

Publicerad: 24 oktober 2018, 12:09

Kampanjen fokuserar på hur röstassistenten Google Home kan fungera som stöd i en rörig vardag och är framtagen av Nord DDB.


Ämnen i artikeln:

Nord DDBReklamGoogle HomeGoogle

De kommande åren spås så kallade röstassistenter få en allt större del i våra vardagliga liv. På den amerikanska marknaden har röstassistenter som Amazons Alexa och Googles Google Home redan fått stor penetration. Men framtill i dag, då Google Home släpps, har ingen av dem funnits tillgängliga på svenska.

I samband med lanseringen släpper även Google en rad reklamfilmer som ska marknadsföra assistenten. Filmerna, som är framtagna av Nord DDB, kommer att gå på TV och i digitala kanaler.

Det är de första filmerna Nord DDB gör för Google, huruvida det ska ses som inledningen på ett längre samarbete vill dock byrån inte uttala sig om. Tidigare i år bröt Google med Edelman Deportivo, som lade ned sitt Stockholmskontor, och en del av uppdraget gick istället till Jung Relations.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.