Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kampanjen som ska ta Fi till riksdagen

Publicerad: 11 augusti 2014, 04:54

Partiets valaffisch

Under söndagen startade Feministiskt initiativ sin valrörelse med valuppdakt i centrala Stockholm. Partiets valkampanj går under vinjetten "Feminist? – Det kan du skriva upp!". Fi satsar på homepartys, storstadsturné, sociala medier och utomhusaffischer.


Ämnen i artikeln:

Gudrun Schyman

Under söndagen höll Feministiskt initiativ sin valupptakt i Stockholm med torgmöten och aktiviteter på Münchenbryggeriet. I dag är det Göteborg som står på tur med samma upplägg och på tisdagen går färden vidare till Malmö.

Partiet kommer att genomföra ett dussintal nedslag främst i södra Sverige och i storstäderna där Fi är starkast bland väljarna. Det blir partiets talesperson Gudrun Schyman som kommer att hålla de flesta torgmötena.

– Vi är en stark folkrörelse som växer så det knakar. Nu är vi över 18000 medlemmar och stort parti bland de andra, samtidigt som vi fortfarande helt drivs av ideella krafter, utan pengar, kontor och personal. Detta i kombination med att vi inte får våra valsedlar utdelade i landets vallokaler som de andra partierna får, är vår största utmaning inför valet den 14 september, säger Gudrun Schyman i ett pressmeddelande.

Fi har inte gått ut med någon målsättning för kampanjen i siffror förutom att minst ett homeparty om dagen kommer att hållas fram till valet. Reklambyrån South ligger bakom partiets valaffisch, som ska sättas upp av medlemmarna. Valkampanjens budskap är: "Feminist? Det kan du skriva upp."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gudrun Schyman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.