Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kan Jang-företag tar strid mot myndighet

Publicerad: 21 juli 2009, 08:46

Läkemedelsverket förbjöd den reklam som det Malmöbaserade läkemedelsföretaget Green Medicine använder för produkterna Kan Jan och Chi San. Nu tar Green Medicine strid mot myndigheten. Enligt företaget saknar beslutet stöd i lag.


Ämnen i artikeln:

Läkemedelsverket

Läkemedelverket förbjöd företagets reklam. Om Green Medicine skulle bryta mot förbudet riskerar de totalt en miljon kronor i vite, en halv miljon i vite för Kan Jang och en halv miljon i vite för Chi San.

Men Green Medicin vill inte ge sig. Enligt företaget saknar myndighetens beslut stöd i lag och de har därför överklagat beslutet.

I ett pressmeddelande säger Green Medicines advokat Robert Teklic att han inte är orolig över utgången.
– Läkemedelsverket har enligt mitt förmenande missuppfattat gällande rätt, vilket inte är första gången. Verket är, om jag får använda ett klichéartat uttryck, ute på en så kallad ”fishing expedition”. Rättsläget på området är inte kristallklart. Trots detta har man fattat ett, enligt mitt förmenande, beslut på lösa grunder.

Robert Teklic säger vidare att han kommer att begära att EG-domstolen uttalar sig i målet.
– Det är inte meningen att en svensk myndighet skall tolka EG-rätten på självsvåldigt sätt.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Läkemedelsverket

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.