lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kan lastbilschaufförer leva på vegetarisk kost?

Publicerad: 16 februari 2017, 13:52

Foto: Faksimil

Felix utmanar i nya kampanjen "Veggie Truckers" tre lastbilschaufförer att bara äta vegetariskt under tre dagar. Kampanjen är producerad av Åkestam Holst.

Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstReklam

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Man skulle kunna tro att svenskarna käkar mindre kött idag än vad vi gjorde för 20 år sedan. Faktum är att vi 1995 åt 54,5 kg/person under ett helt år medan vi 2015 hävde i oss hela 61,7 kg/person.

Det finns fortfarande grupper som är kritiska mot att en vegetarisk kost skulle mätta ordentligt. En av dessa grupper är medelålders män. I sin nya kampanj utmanar Felix den kanske största symbolen för medelålders män, lastbilschaufförer, att under tre dagar äta vegetariskt.

– Med Felix Veggie Truckers vill vi på ett lättsamt sätt inspirera fler svenskar att våga prova och äta mer vegetarisk mat. De senaste åren har vi utvidgat erbjudandet från Feix med ett antal vegetariska rätter som gör det enkelt att variera kosten med välsmakande och mättande vegetarisk mat, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Felix och Orkla Foods Sverige.

Kampanjen är producerad av byrån Åkestam Holst och kommer gå i TV, bio och digitalt framöver.

– Att få chansen att testa Felix vegetariska sortiment mot en av de mest kräsna målgrupperna vi kunde hitta har givetvis varit ett väldigt roligt uppdrag, säger Daniel Smedfors, projektledare på Åkestam Holst.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev