Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kändiskock backar efter Max-hot

Publicerad: 16 januari 2014, 12:27

Björn Frantzén.

Foto: TV4 Play.

Björn Frantzéns restaurang The Flying Elk hotas av Max för att man använder ordet ”frunch” på fredagar. Det juridiska ombudet hävdar att Max har skyddat det ordet. Kändiskocken väljer nu att backa.


Ämnen i artikeln:

Max

"Det av er använda varukännetecknet är identiskt med Bergfors  registrerade Varumärke. Er användning härav innebär således intrång i  varumärkesrätten.”

Så lyder beskedet från Max juridiske ombud  angående att kändiskocken Björn Frantzéns restaurang The Flying Elk i Gamla Stan i Stockholm börjat använda ordet ”frunch” på lördagar.

Björn Frantzén driver även restaurant Frantzén, som har två stjärnor i Gudie Michelin.

I ett skriftligt svar till Resumé beskriver kändiskocken hur han ser på att Max hör av sig frågan.

”Vi tar det som en komplimang. Fint att det finns ett intresse för vad vi gör”, skriver Björn Frantzén.

Hur kom ni på att tanken att använda ordet frunch?
”Det  är det svenska ordet för frukost och lunch sammandraget. Jag är av  uppfattningen att det är ett vedertaget uttryck”, skriver Björn  Frantzén.

Hur tänker ni agera gentemot Max?
”Vi kommer att  sluta använda ordet frunch. Till vad vet vi inte, vi låter våra gäster  rösta på Facebook ochj Instagram”, skriver han.

Han uppger också  det nya benämningen för restaurangens lördagsservering blir känd i kväll  och det därmed blir offentligt på sociala medier från och med i morgon.

Max  vd Richard Bergfors uppger till Dagens Media att man har haft frunch  som varumärke sedan 1993 och använt det fram till år 2000.

Han uppger också att man inte har för avsikt att gå till domstol eller liknande.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Max

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.