Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kändiskockens vinfilm stoppas på Youtube

Publicerad: 17 oktober 2011, 06:09

Norska myndigheter vill stoppa kändiskocken Eyvind Hellstrøm på Youtube. Han gör alkoholreklam, hävdar Helsedirektoratet.


</div><p><b>Eyvind Hellstrøm</b> är en av Norges mest framgångsrika kockar. Han hade Michelinstjärna redan på 1980-talet, har gett ut en rad böcker och är programledare för en <a href="http://www.tv3.no/hellstrom/" target="_blank">norsk ripoff</a> av Kitchen Nightmares på TV3.</p><p>Och i höst har han lanserat sitt vin Hellstrøm Bon Vin Rouge tillsammans med en norsk vinimportör.</p><p>Som av en händelse har han även spelat in korta filmer där han berättar om sin inställning till mat och vin. Filmerna finns på Youtube och visar en ny ”galen” sida av mästerkocken.</p><p>Nu vill Helsedirektoratet, en norsk mix av Socialstyrelsen och Folkhälsoinstitutet, stoppa filmerna.<br />– Jag vill inte bryta mot lagen men jag vill gärna få snacka om det som är viktigt för mig utan att jag får munkavle av byråkrater, <a href="http://www.kampanje.com/ reklame/article5770752.ece">säger</a> Hellstrøm.</p><p>Men byråkraterna är obevekliga.<br />– All alkoholreklam är förbjuden i Norge. Det gäller även filmer på Youtube. Helsedirektoratets bedömning av filmen med Hellstrøm på Youtube är att den ska betraktas som reklam för hans nya vin. Som tillsynsmyndighet för reklamförbudet måste vi reagera på överträdelser av lagen, säger avdelningsdirektör Anne Hafstad på Helsedirektoratet.</p><p>Nu har filmen ersatts med en ny som har mer betoning på mat.<br /> </p>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.