Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Känslomässiga kampanjer när amerikaner kraftsamlade mot vapenlagar

Publicerad: 5 juni 2017, 09:08

Foto: Faksimil

I fredags samlades byråer, kändisar, politiker och företag bakom hashtagen #wearorange för att uppmärksamma de 36 000 personer som varje år skjuts till döds i USA.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaReklam

I fredags anordnades den andra National Gun Violence Prevention Day. Syftet är att uppmärksamma de 36 000 människor som varje år skjuts till döds i USA. Organisationen Everytown for Gun Safety lanserade tillsammans med Huge filmen "Can you see me now? där anhöriga till Hadiya Pendleton, en 15-åring som skjöts till döds i Chicago den 2 juni 2013, medverkade.

– Att arbeta med projekt som vi själva tror på kommer alltid vara viktigt för Huge. Arbetet med den här kampanjen var långt mycket större än vad någon av oss kunde föreställa sig, säger Kate Watts, USA-chef för Huge till AdAge.

#Wearorange, där allmänheten uppmanas att bära orangea kläder för att synas, har stöttats av alltifrån Barack Obama och Hillary Clinton till Kim Kardashian West.

Tidigare har bland annat FCB New York samarbetat med universitetsorganisationen Cocks Not Glocks i Texas för att förbjuda studenter att bära vapen på campus.

– Att få fler att förstå problemen gällande skjutvapen i landet är alltid vara viktigt. När folk klickar på en hashtag som #wearorange så kan det vara första steget mot engagemang, säger Andrew Patrick, medieansvarig på organisationen Coalition to Stop Gun Violence.

National Rifle Association uttalade sig också om kampanjen...

— NRA (@NRA) 2 juni 2017Straightforward from here: Enforce existing law. Prosecute criminals. Get THEM to #wearorange for "Gun Violence Awareness Day"#2A pic.twitter.com/NVHIqEiR9p

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.