Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kärlekshistoria ska skildra Clas Ohlsons nya position

Publicerad: 8 april 2019, 10:47

Clas Ohlson vill positionera sig som en butik med allt för hemmet. I den senaste kampanjen från King skildrar man den nya positionen genom en omöjlig kärlekshistoria mellan en fjäril och en blomma.


Ämnen i artikeln:

KingClas OhlsonReklam

I höstas lanserade Clas Ohlson och reklambyrån King butikskedjans nya koncept "Ett bättre hem". Det nya konceptet är ett resultat av Clas Ohlsons nya affärs- och varumärkesinriktning där man i högre utsträckning ska profilera sig som en butik med allt för hemmet snarare än butiken för allt.

I den senaste kampanjen, "Ge ditt hem lite kärlek i vår", vill man marknadsföra produkter som kan vara användbara i vårtider – städ-, förvarings- och uteprodukter. I filmen, regisserad av animatören och Hollywoodregissören Pete Dodd, får tittarna följa en kort kärlekshistoria mellan en blomma och en fjäril. Catchen är att kärleken är omöjlig då blommans ägare inte gjort sitt hem redo genom att ställa ut den på balkongen.

– Våren är en känslosam årstid för oss nordbor. Med den här filmen ville vi knyta an till den känslan och samtidigt se om det går att göra emotionell kommunikation för något så vardagligt som städ- och förvaringsprodukter, säger Jesper Stein, art director på King.

Pete Dodd har som animatör jobbat med storprojekt som Wes Andersons "Fantastic Mr. Fox" och Tim Burtons "Corpse Bride" och gör genom Clas Ohlson-kampanjen debut som reklamfilmsregissör.

– Med den här kampanjen vill vi inspirera våra kunder att göra sina hem redo för våren och berätta att vi har allt de behöver för att lyckas. Kan vi dessutom bidra till att de, precis som vår blomma och fjäril, känner lite extra vårkärlek denna vår så blir vi glada, säger Jeff Jackett, Group Head of Marketing and Brand, Clas Ohlson.

Kampanjen kommer visas på samtliga Clas Ohlson-marknader – Sverige, Finland, Norge, Tyskland och England.

Arbetsgrupp:
Client: Jeff Jackett, Group Head of Marketing and Brand / Clas Ohlson
Executive Creative Director: Frank Hollingworth
Creative Director / Copywriter: Christoffer Dymling
Art Director: Axel Lokrantz Månson & Jesper Stein
Account Supervisor: Sunit Mehrotra
Planner: Per Wilson
Account Director: Tom Hedström
Account Manager: Lena Ivarsson
Director: Peter Dodd
Producer: Claudia Balboa/Hey Film Sweden AB
Executive Producer: Gerri McCarthy
Production company: Hey Film
Agency Producer: Markus Ahlm/Colony

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

KingClas OhlsonReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.