Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kärnhuset utklassar storbyråer om Pensionsmyndigheten

Publicerad: 12 mars 2014, 11:51

Kärnhusets ledningsgrupp (fr.v.): Marcus Tägtström (delägare och vd), Johan Henriksson (delägare och projektledare), Lisa Sjöstrand (byråchef och produktionsledare) och Jonas Järnfeldt (delägare och projektledare)

Foto: Kärnhuset.

Kärnhuset vinner Pensionsmyndigheten i konkurrens med byråer som Åkestam Holst, Gullers, TBWA och Prime. Det blev en jordsskredsseger och Kärnhuset vinner ett avtal som är beräknat till 2,5-4 miljoner kronor under två år.


Ämnen i artikeln:

Åkestam HolstKärnhusetPrimePensionsmyndighetenTBWAGullers

Pensionsmyndigheten ansvarar för den allmänna pensionen och betalde  drygt 260 miljarder kronor till 2 miljoner pensionärer under 2012.

Byrån  har genomfört en upphandling där uppdraget handlar om strategisk  kommunikation, konceptutveckling, reklamkampanjer, produktion och event.

Kärnhuset  tar nu en jordskredsseger och kammade hem 72,45 poäng, där tvåan Citat  fick 53,81 poäng och trean Åkestam Holst 42,52 poäng. Allt enligt  Utvärderingsrapporten.

– Det är en väldigt spännande utmaning,  eftersom pension är en så viktig fråga för så många – samtidigt som den  är så lågt engagerande. I det glappet tror jag att kommunikation har en  central roll, säger Johan Henriksson, som blir kundansvarig för  Pensionsmyndigheten på Kärnhuset i en kommentar.

Han, Marcus Tägström och Jonas Järnfeldt startade Kärnhuset år 2004.

Byrån har idag kunder som Stockholms Universitet, Pernod Ricard och Stockholmståg.

Följande tretton bolag lämnade in anbud:
ANR BBDO Reklambyrå
Blomquist Annonsbyrå
Gullers Grupp
MRM Stockholm
Kärnhuset
Individkommunikation i Stockholm
Hillmarketing
Åkestam.Holst Intressenter
Citat
Futurniture
TBWA Stockholm
Isobar Sweden
Prime Public Relations i Sverige

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.