Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kärrbrink får sparken

Publicerad: 6 september 2010, 13:18

Vd:n Jesper Kärrbrink får sparken från krisdrabbade Eniro med omedelbar verkan.


Ämnen i artikeln:

EniroJesper Kärrbrink

Jesper Kärrbrink. Foto: Sören Andersson.

Jesper Kärrbrink kom till Eniro sommaren 2008 från Svenska Spel. Han har varit med om en turbulent tid på Eniro – det har varit vinstvarningar, aktieras, stenhård konkurrens och tufft att modernisera verksamheten.

I dag på morgonen meddelade Eniro i en pressrelease att Kärrbrink byts ut.

Ny vd blir Johan Lindgren, som tidigare varit vd för Telenor Sverige där han bland annat integrerade Vodafone och Glocalnet. Han var även under sju år finanschef på börsnoterade MTG och Metro International. Han tillträder med omedelbar verkan.

– Vår strategi ligger fast. Vi ska fortsätta att utveckla Eniros affärsmöjligheter, särskilt online. Jesper Kärrbrink har spelat en central roll för att initiera denna process, och vi vill rikta ett tack till honom för hans insatser som vd under de senaste två åren, säger Eniros styrelseordförande Lars Berg i en kommentar och fortsätter:

– Mot bakgrund av de nya finansiella utmaningar Eniro nu möter, anser styrelsen dock att det är nödvändigt att utse en ny vd med relevant erfarenhet för att implementera strategin. Vi är övertygade om att Johan Lindgren har den kompetens och erfarenhet som krävs för att leda Eniro genom nästa fas i förändringsprocessen.

Eniro har, i samband med vd-bytet, beslutat att genomföra en översyn av de finansiella målen. Uppdaterade marknadsutsikter för 2011 ska presenteras i samband med resultatrapporten för det tredje kvartalet 2010.

Jesper Kärrbrinks grundlön i fjol låg på 4,6 miljoner krono. Fallskärmen kan som mest bli 9 miljoner kronor, enligt Eniro.

Eniros aktie hade vid lunchtid på måndagen sjunkit med drygt 5 procent.

I våras bytte Eniro reklambyrå till DDB efter sju års samarbete med Ogilvy.

Läs intervju med Eniros marknadschef om vd-bytet här.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

EniroJesper Kärrbrink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.