söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Katrin Zytomierska måste betala vite för dold marknadsföring, säger KO

Publicerad: 4 april 2023, 07:40

Katrin Zytomierska har grundat bolaget Clean Eating. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Katrin Zytomierskas varumärke Clean Eating fälldes 2020 för dold marknadsföring med hot om vite. Nu bedömer Konsumentombudsmannen att hon bör få påföljder.

Ämnen i artikeln:

NyheterKatrin ZytomierskaReklam

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om influencern Katrin Zytomierskas marknadsföring av varumärket Clean Eating. Hon har enligt Konsumentverket två gånger trotsat förbud mot marknadsföring av produkter utan reklammärkning. Därför förlades Katrin Zytomierska och Clean Eating med vite på totalt 1,2 miljoner kronor om vidare överträdelser skulle ske.

Nu menar KO att företaget och Katrin Zytomierska har brutit förbudet och att hon bör dömas att betala totalt 1,2 miljoner, en miljon kronor för företaget och 250 000 kronor för Katrin Zytomierska personligen. Nu väntar man på domstolsbeslut, skriver KO i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Katrin Zytomierska riskerar miljonböter – inlägg saknade reklammärkning

– Influerares sociala medie-konton består av en blandning av personliga inlägg och reklam för olika produkter. Därför är det viktigt att de tar ansvar och tydligt visar följarna vad som är reklam, det vill säga något de får betalt för att säga eller visa, säger Pär Magnusson, processråd vid KO. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev