Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Keira Knightley i våldsam reklamfilm

Publicerad: 3 april 2009, 09:53

Keira Knightley och filmregissören Joe Wright hjälper brittiska Women's Aid. Målet – att med hjälp av ett känt ansikte få fler att reagera mot misshandel i hemmet.


Keira Knightley och filmregissören Joe Wright har samarbetat ihop ett flertal gånger. Dels i en reklamfilm för en parfym från Chanel och dels i filmer som ”Stolthet och fördom” och ”Försoning”. Nu gör de gemensam sak för att få fler att reagera mot våld i hemmet. Uppdragsgivare är brittiska Women's Aid. Reklamfilmen hade premiär igår i Storbritannien.

I filmen kommer Keira Knightley hem till sin pojkvän efter en filminspelning. Mannen går genast till attack och anklagar henne för otrohet. Därefter slår han henne så att hon ramlar och sparkar på henne när hon ligger ner. Filmen avslutas med texten ”Är det inte dags att någon ropar bryt?”.

Enligt Women's Aid dödas två kvinnor per vecka i Storbritannien av våld i hemmet. Organisationen hoppas nu att folk som ser filmen ska donera två pund per månad.

Alla inblandade har ställt upp gratis. Filmen är signerad Grey London och Dab Hand media.

Filmen kommer att visas på tv samt bio. Den går även på nätet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.