torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

King-chefernas skattestraff prövas

Publicerad: 3 mars 2010, 12:57

Fem i tolv fick Kings vd, Sunit Mehrotra, och dess cd, Frank Hollingworth, beslut att skattetillägget på dryga 2,5 miljoner kronor prövas i förvaltningsrätten i Stockholm, tidigare kallad länsrätten.

Ämnen i artikeln:

KingSunit MehrotraFrank Hollingworth

KB

Karl-Johan Byttner


Sunit Mehrotra, till vänster, och Frank Hollingworth. Foto: Björn Elgstrand.

Resumé har tidigare rapporterat att Kings bråk med Skatteverket trappas upp.  Först betalade Kings vd, Sunit Mehrotra, och dess cd, Frank Hollingworth, dryga 4,9 miljoner kronor den 18 januari i år.

Därefter skulle de båda herrarna senast fredagen den 26 februari betala ett så kallat skattetillägg på dryga 2,5 miljoner kronor, vilket är en avgift en skattskyldig blir tvungen att betala om denna lämnar en oriktig uppgift i sin deklaration som har medfört en för låg skatt.

Strax innan fristen löpte ut står det nu klart att det finns ett beslut att pröva ärendet hos förvaltningsrätten i Stockholm. När frågan tas upp till prövning är inte bestämt:

– Då vi talades vid förra gången fanns inget beslut om något anstånd. Men i slutet av förra veckan blev det klart med ett sådant, säger Lena Bergkvist, processförare på Skatteverket och ytterst ansvarig för upptaxeringsbeslut.

I och med att beslut fattats om prövning är det också offentligt när själva ansökan kring anståndet för skattetillägget skedde.

Enligt Skatteverket skedde ansökan först torsdagen den 24 februari, det vill säga en dag innan fristen gick ut för att betala.

Så när Frank Hollingworth betydligt tidigare än det datumet påstod att man fått betalningen uppskjuten är det med andra ord helt felaktigt?
– Jag kan bara säga att uppgiften inte stämde, säger Lena Bergkvist.

Bråket mellan King-cheferna och Skatteverket rör att dessa anser att de till största delen bott utomlands åren 2004-2007, medan Skatteverket hävdar att både har haft en väsentlig anknytning till Sverige och därmed ska betala skatt i Sverige för alla inkomster i världen. Något som på Skatteverkets språk kallas obegränsat skatteskyldig.

Resumé har flertalet gånger sökt Frank Hollingworth, Sunit Mehrotra samt deras revisor vid BDO, Peter Persson, för en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev