Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

King-grundarens husklipp

Publicerad: 4 maj 2015, 12:09

Frank Hollingworth köpte sjötomten 2000 – när den nu ligger ute till försäljning har prislappen höjts med 25 miljoner kronor

Foto: Hemnet/Sören Andersen

Reklambyrån Kings grundare och creative director Frank Hollingworths sommarhus ligger ute till försäljning. Sjötomten på Dalarö har ett utropspris på 35 miljoner kronor och han kan därmed göra ett klipp i mångmiljonklassen.


Ämnen i artikeln:

KingFrank Hollingworth

Frank Hollingworth köpte skärgårdstomten på Dalarö i Stockholms skärgård 2000, samma år som King grundades. Enligt lagfarten låg köpesumman då på 10 miljoner kronor.

Fastigheten omfattar en tomt på 4730 kvadratmeter med ett eget vattenområde på omkring 20.000 kvadratmeter. Huvudbyggnaden är en sexrummare på 186 kvadratmeter som byggdes för 100 år sedan.

I annonsen på Hemnet beskrivs objektet med ett utropspris på 35 miljoner på följande sätt:  

"Ett sällan återkommande tillfälle att förvärva ett mycket tilltalande sjöställe i attraktivt lugnt läge, endast 40 min från Stockholm, och med de stora fjärdarna strax utanför."   

Frank Hollingworth har ingen lust att kommentera försäljningen när Resumé ringer upp honom.

– Det här är skvaller och har ingenting med min profession att göra. Så känner jag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KingFrank Hollingworth

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.