Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

King säger upp tre

Publicerad: 7 oktober 2009, 14:45

Tre personer har sagts upp på King efter förlusten av Åhlénskontot. Strax efter beskedet åkte vd Sunit Mehrotra på utlandssemster, vilket väckte sura miner på byrån. – Det är väl ändå min ensak, säger Sunit Mehrotra.


Ämnen i artikeln:

KingSunit Mehrotra

truefalse

I slutet på augusti stod det klart att Åhléns väljer att lämna King och gå ut i en pitch för att hitta en ny reklambyrå. Redan då stod det också klart att det skulle bli uppsägningar på byrån.

Nu är förhandlingarna klara.
– Vi kommer att skiljas från tre personer från olika yrkeskategorier, säger Sunit Mehrotra.

Åhléns var ett stort konto för King och från början pratades det om betydligt fler. Räcker det här?
– Om jag det visste … Det här är det vi måste göra just nu. Det rör sig om personer  som är väldigt knutna till Åhléns,­ säger Sunit Mehrotra.
– Vi har fått in Lotto från Svenska Spel som ny kund. Många av våra befintliga kunder har också konverterat mer jobb till oss.

Men enligt uppgifter till Resumé har händelser i samband med uppsägningarna väckt ont blod bland personalen. Strax efter att vd Sunit Mehrotra hade sagt upp de tre personerna åkte han själv på en exklusiv semesterresa utomlands. Det ska ha uppfattats som onödigt ”flashigt” av en byråägare strax efter att han låtit folk gå från byrån och skapat en mycket dålig stämning bland personalen.

Sunit Mehrotra anser sig inte ha mött några sura miner men blir irriterad över frågan.
– Om jag åker på en privat resa måste väl det vara min ensak, säger han.

Trots det berättar han om  resan som var planerad sedan länge. Fast inte av honom:
– Jag fyllde år och fick en födelsedagsresa av min fru.

Han tycker inte att det är något som hör ihop med hur han sköter byrån.
– Vi har skött detta precis som man ska och varit schysta mot de här tre personerna. Är det någon som tycker något annat hoppas jag att de kommer och pratar med mig.

Ulrika Fjällborg

Ämnen i artikeln:

KingSunit Mehrotra

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.