Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kings virala hyllning till det fria ordet

Publicerad: 5 december 2016, 09:13

Reklambyrån bakom UD:s kampanj för yttrandefriheten.


Ämnen i artikeln:

King

Det fria ordet är inskränkt i stora delar av världen. Kings kortfilm #Free the Speech visar vilken tystnad som kan uppstå om yttrandefriheten försvinner.

–  Vi ser 250 årsjubiléet som en möjlighet att sätta ljus på betydelsen av fri press och visa hur tyst världen blir utan det fria ordet, säger Anna Björkander, kommunikationschef vid UD i ett pressmeddelande.

I kampanjen figurerar kändisar som Leonardo di Caprio, Emma Watson och Malala Yousafzai, redo att tala vid podiet. Men i stället för några tal uppstår en pinsam tystnad..

– I det här fallet tror vi att tystnaden säger mer än ord. Det fungerar som en påminnelse för alla som tar yttrandefriheten för given och kommer förhoppningsvis att inspirera människor att höja rösten för de som inte har någon, säger Christoffer Dymling, copywriter på King i en kommentar.

Kampanjen lanserades den 2 December som en del i UD:s arbete för 2017. Hittills har filmen fått över 13.000 delningar på Facebook.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

King

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.