Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kinnaman: Jag ska göra det jag kan

Publicerad: 28 juli 2014, 07:43

Joel Kinnaman.

Skådespelaren Joel Kinnaman sätter ner foten mot den kommersiella barnsexhandeln och blir ambassadör för barnrättsorganisationen ECPAT Sverige.


Ämnen i artikeln:

Joel KinnamanEcpat

Joel Kinnaman, känd från bland annat Snabba Cash, The Killing, RoboCop och Safe House, var för några år sedan med i i en global ECPAT-kampanj mot trafficking av barn.

Som skådespelare, inte minst i rollen som kriminalpolis Stephen Holder i Netflix-serien The Killing, har han fått en skrämmande inblick i den kommersiella sexuella exploateringen av barn, enligt ett pressmeddelande.

– Det finns få saker som är mer fasansfulla än att barn köps och säljs för sexuella ändamål. Jag ska göra det jag kan för att få fler att uppmärksamma problemet och bidra i arbetet för barns rättigheter, säger Joel Kinnaman i pressmeddelandet från ECPAT Sverige.

Hans första publika tillfälle som ambassadör för ECPAT blir i Visby på lördag, då Visby Golfklubb anordnar en heldag till förmån för ECPAT:s arbete.

– Joel blir en stark supporter och ambassadör i kampen mot barnsexhandeln. Han kommer förstärka budskapet att kommersiell sexuell exploatering av barn är ett globalt problem som förekommer överallt – och alltid är ett brott mot barns rättigheter. Jag är därför väldigt glad att Joel vill engagera sig, säger Anders L. Pettersson, generalsekreterare ECPAT Sverige.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Joel KinnamanEcpat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.