Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kiruna IF hyllas för regnbågsfärgade tröjor

Publicerad: 26 juni 2014, 07:31

Nya HBTQ-tröjan.

Hockeyklubben Kiruna IF hyllas nu på morgonen i sociala medier för sina nya, regnbågsfärgade matchtröjor. Det nya matchstället är ett led i arbetet att bli Sveriges första hbt-certifierade förening.


Kiruna IF går ut med budskapet att ”grabbigaste sporten i grabbigaste staden tar ställning”.

De nya, regnbågsfärgade, matchtröjorna som presenteras i dag är redan en snackis.

RFSL har sedan 2008 certifierat verksamheter som arbetar för en bra arbetsmiljö och ett respektfullt bemötande utifrån ett hbt-perspektiv. Kiruna IF påbörjade certifieringsprocessen under juni 2014.

Målet: Att bli den första HBTQ-certifierade föreningen i landet.

– Kiruna IF:s acceptansprojekt är ett berömvärt initiativ som är i linje med svensk hockeys värdegrund, verksamhetsidé och vision. Delaktighet och demokrati ska vara utmärkande drag i arbetet för att utveckla vår idrott, säger Tommy Boustedt, utvecklings- och landslagschef vid Svenska Ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

Genom att certifieringen synliggörs utåt, kommuniceras verksamhetens värdegrund tydligt såväl internt som externt, meddelar Kiruna IF.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.