Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Reklam

Kissie i trubbel efter misstänkt smygreklam

Publicerad: 14 juli 2014, 13:34

Alexandra Nilssons blogg.

Kissie, och ett antal andra bloggare hos nätverket Improveme.se, misstänks för att ha gjort smygreklam för företaget Biljett Nu. Nu kräver Konsumentverket svar, enligt DI.se.


Ämnen i artikeln:

Improveme.seKissieDaniel Nyhlén

Företaget Biljett Nu har varit i blåsväder och anklagats för att lura sina kunder. Men i ett antal inlägg från olika bloggare på Improveme.se:s nätverk lyfts de fram som goda exempel. Bland annat hos Alexandra "Kissie" Nilsson, som skrev i positiva ordalag om att hon använde dem för att boka biljetter till Aviciis spelning i Sverige.

Enligt Konsumentverket har Biljett Nu fått olämplig reklam och vill därför ha in yttranden från bland annat Kissie senast den 17 juli.

Daniel Nyhlén som är vd på Improveme.se välkomnar granskningen.  
– Jag har inte hunnit sätta mig in i ärendet, men våra bloggare ska hålla sig till de regler som finns kring marknadsföring. Upptäcker vi oegentligheter tar vi kontakt med våra bloggare och tar en dialog med dem. Samtidigt är det svårt. Vi har över 12 000 bloggare hos oss, säger han till Resume.se.   

Det är inte så att ni ligger bakom det här?  
– Nej, absolut inte. Vi kan inte hindra att olika företag tar direktkontakt med våra bloggare. De är ju inte livegna. Men vi är jättenoga med att ha en sund annonsmiljö, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.